Erittäin harvinainen näky videolle – täysin valkoinen panda

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pandat ovat väritykseltään tyypillisesti mustavalkoisia. Kiinan Sichuanin maakunnassa elää kuitenkin yksi epätavallisen näköinen panda. se on kokonaan valkoinen. Kokovalkoinen panda on erittäin harvinainen näky.

Taannoin eläin onnistuttiin kuitenkin ikuistamaan videolle Wolongin luonnonsuojelualueella. Panda nähtiin muun muassa leikkimässä lajitovereidensa kanssa. Pandojen suojelukeskuksen tutkija Wei Rongpingin mukaan täysikasvuinen pandaemo käyttäytyi rauhallisesti valkoisen pandan läheisyydessä.

Se on jokseenkin yllättävää, sillä yleensä pandaemot voivat käyttäytyä aggressiivisesti tuntemattomien pandojen lähestyessä niiden pentuetta. Wei epäileekin, että pandanaaras oli valkoisen pandan emo. Valkoisesta pandasta tehtiin ensimmäinen havainto huhtikuussa 2019. Tutkijat uskovat sen värityksen johtuvan albinismista.