Hurjapää kiipesi Iso-Britannian korkeimman pilvenpiirtäjän huipulle – ei turvavarusteita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoon Southwarkissa liikkuneita kohtasi taannoin veret seisauttava näky, joka puhuttaa vielä tänäkin keväänä. Alueella sijaitsevan yli 300 metrin korkuisen Shard-pilvenpiirtäjän ulkoseinällä kapusi kiipeilijä ilman turvavarusteita. Kiipeilijä oli vastaavia tempauksia aikaisemminkin tehnyt Adam Lockwood. Nyt tapaus on noussut uudelleen esiin, kun toinen Shard Climber, George King, on ollut mukana musiikkivideolla.

Hän julkaisi myöhemmin Shardin huipulla selfiekepillä otetun kuvan Facebookissa. Alapuolelta käsin tilannetta seuraavat kuvasivat myös videoita, jotka ovat sittemmin levinneet viraalina verkossa. The Guardian -lehden mukaan poliisi ja palokunta hälytettiin paikalle.

Poliisi pidätti 21-vuotiaan miehen epäiltynä luvattomasta tunkeutumisesta kielletylle alueelle. Lisäksi kaksi muuta miestä pidätettiin epäiltyinä yleisen järjestyksen häirinnästä. Vuonna 2013 valmistunut Shard kohoaa 310 metrin korkeuteen. Valmistuessaan rakennus oli Euroopan korkein pilvenpiirtäjä, mutta sittemmin Shard on pudonnut listan sijalle seitsemän. Shard on kuitenkin edelleen Iso-Britannian korkein rakennus.