Opiskelija rikkoi ennätyksen – kandidaatin tutkinto vei 54 vuotta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yliopistossa alempaan tutkintoon johtavan koulutuksen eli kandidaatin tekeminen kestää yleensä kolmesta neljään vuotta. Eräs kanadalainen mies rikkoi kuitenkin nyt ennätyksen tehdessään kandidaatin tutkintoa 54 vuotta sen jälkeen kun oli yliopiston aloittanut.

Arthur Ross aloitti yliopiston vuonna 1969. Aluksi hän ajatteli, että hän haluaisi opiskella näyttelemistä ja tavoitella uraa näyttelijänä. Jonkin ajan kuluttua hän kuitenkin päätti vaihtaa pääainettaan ja hakeutuikin lakiopintojen pariin. Mies aloitti oikeustieteellisessä ja teki koko työuransa asianajajana.

Kun Arthur Ross jäi 35-vuotisen uransa jälkeen eläkkeelle, hän päätti jatkaa taideopintojaan. Mies halusi suorittaa humanististen tieteiden kandidaatin, joka häneltä oli jäänyt kesken. Nyt 54 vuotta opintojensa aloittamisen jälkeen tutkinto on suoritettu. Tutkinnon mukana 71-vuotias Ross sai haltuunsa People-sivuston mukaan myös maailmanennätyksen, ollessaan pisimpään kandidaatin tutkintoa tehnyt opiskelija.