Särkänniemen klassikkokohde on suljettu – syy paljastui viimein

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Särkänniemessä sijaitsee planetaario, joka oli toiminnassa vuosikymmenien ajan. Tänä kesänä planetaario on kuitenkin yllättäen suljettu. Sen tulevaisuus on nyt vaakalaudalla.

Planetaarion sulkeminen johtuu asiasta ensimmäisenä uutisoineen Aamulehden mukaan komponenttipulasta. Huvipuiston toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoi lehdelle, ettei planetaarion laitteistoon tarvittavia komponentteja ole saatavilla mistään. Toistaiseksi tiedossa ei ole, onko osia saatavilla jatkossakaan.

Planetaarion suosio on Seppälän mukaan ollut laskussa. Sen tilat ovat tällä hetkellä kokous- ja seminaarikäytössä. On jopa mahdollista, että vuonna 1969 käyttöön otettu ja vuosien varrella uudistettu klassikkokohde suljetaan kokonaan.