Alepat myyvät jatkossa hävikkihedelmiä ja -vihanneksia

Ruoka · Tim Isokivi

Monissa ruokakaupoissa hävikkiä pyritään torjumaan myymällä parasta ennen -tuotteita alehintaan. Alepa-ketju on ottanut käyttöön uuden tavan vähentää hedelmistä ja vihanneksista koituvaa hävikkiä. Idea syntyi henkilökunnalle järjestetyn ideointikilpailun tuloksena.

Alepojen uudessa Hyvikkihevi-käytännössä hedelmiä ja vihanneksi myydään alennettuun hintaan euron kilo. Hyvikkihevi-tuotteet ovat HOK-Elannon mukaan syömäkelpoisia mutta hehkeimmät hetkensä nähneitä. Ne löytyvät erillisestä myyntikalusteesta, josta asiakas voi valita haluamansa määrän hedelmiä ja vihanneksia.

Hyvikkihevin määrä ja sisältö vaihtelevat päivästä riippuen. Myyntikelvottomat tuotteet hyödynnetään biokaasun tuotannossa. HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäen mukaan merkittävä osa kaupan hävikistä tulee juurikin hedelmistä ja vihanneksista.

– Hyvikkihevi on loistava tapa välttää täysin syömäkelpoisten hedelmien ja vihannesten päätymistä hävikkiin, ja asiakkaat saavat tuotteita halvempaan hintaan. Tämä on siis win-win-tilanne sekä asiakkaille että kaupalle, Kattilamäki kertoo tiedotteessa.