Kauneudessa suositaan nyt luonnollisuutta – meikissä vähemmän on enemmän

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kesän lähestyessä ja sään lämmetessä ihmiset ihonhoitoaan ja tuovat rutiineihinsa mukaan esimerkiksi korkeammilla aurinkosuojilla varustetut voiteet. Uusi ihonhoito- ja meikkaustrendi on alkanut nostamaan päätään ja nyt suositaankin peittävän ja perusteellisen meikin sijaan kevyttä ja luonnollista meikkiä.

Minimalismi on nyt ulottunut sisustuksesta ja vaatekaapin sisällöstä myös kauneuteen saakka. Asiantuntijoiden mukaan koronapandemia aiheutti sen, että kotona ollessa ihmiset alkoivat yksinkertaistamaan ihonhoitorutiinejaan ja vähentämään meikkaamista. Tämä trendi on jatkunut edelleen ja nyt myös isot kosmetiikka-alan yritykset ovat alkaneet reagoimaan siihen.

Meikkimainoksissa nähdään tänä päivänä luonnollisempia meikkityylejä ja yhä useammin uudet meikkituotteet ovat sellaisia, että niiden kerrotaan korostavan luonnollista kauneutta. Peittävien meikkivoiteiden sijaan suositaan nykyään kevyesti ihonsävyä tasoittavia kosteusvoiteita. Puuterituotteiden sijaan kauppojen hyllytkin täyttyvät voidemaisista ja nestemäisistä tuotteista, jotka antavat luonnollisemman lopputuloksen.

Sama yksinkertaisuus ja luonnollisuus näkyy Daily Mail -sivuston mukaan myös ihonhoidossa. Ihmiset eivät enää halua yli kymmenvaiheista ihonhoitorutiinia vaan monet etsivätkin tuotteita, joilla on monta käyttötarkoitusta. Hyvä lopputulos halutaan vähemmällä vaivalla eikä oman ulkonäön ehostamiseen käytetä enää niin paljon aikaa.