Alkoholijätti varoittaa – ilmastonmuutos uhkaa alkoholiteollisuutta

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vesikriisillä voi olla vakavia vaikutuksia alkoholin tuotantoon. Näin varoittaa maailman suurin alkoholiyhtiö Diageo, joka omistaa muun muassa juomabrändit Guinness, Baileys ja Captain Morgan.

Diageon vedenkäytön, ympäristön ja maanviljelyn kestävyydestä vastaava johtaja Michael Alexander kertoo vesipulan olevan suurin ilmastonmuutoksen aiheuttama uhka yhtiölle. Vesipulaa edesauttaa rajujen helleaaltojen aiheuttama kuivuus eri puolilla maailmaa.

– Panimosi tai tislaamosi saattaa olla maailman tehokkain. Siitä ei kuitenkaan ole apua kuivuuden keskellä, Alexander kertoi Bloomberg-lehdelle.

Monien yhtiöiden tavoin Diageo on pyrkinyt uudistamaan veden käyttöön liittyviä strategioitaan. Brittiläisen yhtiön tavoitteena on täydentää vesivarastoja veden käyttöä enemmän alueilla, joita kuivuus vaivaa eniten. Näihin alueisiin kuuluvat muun muassa Turkki ja Meksiko.