Barbie-elokuva aiheutti kriisin mallibisnekseen: ”Pinkki loppui maailmasta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heinäkuussa ensi-iltansa saava Barbie kuuluu vuoden odotetuimpiin elokuvatapauksiin. Suosittuun lelusarjaan perustuvassa elokuvassa ei ole säästelty pastellin värejä, erityisesti pinkkiä. Tuotannossa törmättiin jopa yllättävään ongelmaan.

Barbie-elokuvan lavastaja Sarah Greenwood kertoi Architectural Digest -lehdelle Barbie-maan valmistamisesta elokuvaa varten. Kuusinkertaisen Oscar-voittajan mukaan vaaleanpunaista maalia kului niin paljon, että sen saatavuudessa ilmeni ongelmia.

– Pinkki loppui maailmasta, Greenwood tiivisti.

Maaliyhtiö Roscon maailmanlaajuisen markkinoinnin johtajaa Lauren Proud vahvisti Los Angeles Timesille pinkistä olleen pulaa. Hänen mukaansa Barbie-elokuvan tuotanto tyhjensi yhtiön varastot läpikuultavasta vaaleanpunaisesta maalista. Pelkkä Barbie-elokuva ei tosin aiheuttanut maalipulaa, vaan taustalla olivat myös koronakriisin aiheuttamat ongelmat ja äärimmäiset sääilmiöt.

Barbien rooleissa nähdään Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferreira, Will Ferrell, Isa Rae, Dua Lipa, Kate McKinnon ja monia muita. Greta Gerwigin ohjaama elokuva saa Suomen ensi-iltansa 21. heinäkuuta 2023.