Motocross-ajajan jalka murtui erämaassa – seurasi 25 tunnin eloonjäämiskamppailu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen Randy Wood ei tiennyt, minkälaiseen koettelemukseen hän joutuisi lähtiessään moottoripyöräilemään. Onnettomuuden seurauksena Wood joutui selviämään vuorokauden erämaassa, jossa häntä uhkasivat karhu ja ötökät. Wood oli ajamassa jo rutiiniksi hänelle muodostunutta reittiä Manitobassa, kun motocross-pyörä juuttu jumiin hiekkaan.

Mies kaatui ja hänen jalkansa jäi pyörän alle. Wood tunsi luun murtuneen ja sitoi jalkansa ympärille keppejä. Woodin tuuri oli erityisen huono, sillä hän oli sattunut unohtamaan puhelimensa ja lompakkonsa kotiin. Hän päätti yrittää ryömiä kuuden kilometrin matkan kotiin. Woodia piinasivat runsaslukuiset, verta imevät hietakärpäset ja moskiitot.

Mies kohtasi myöhemmin vielä isomman uhan häntä seuranneen mustakarhun muodossa. Wood kertoo CBC-uutissivustolle nousseensa seisomaan murtuneen jalan varassa, jotta hän saisi itsetään mahdollisimman ison näköisen. Hän onnistui säikäyttämään karhun pois.

Wood vetäytyi yöksi suojaan pusikkoon. Hän heräsi onnekseen Kanadan ratsupoliisin moottoriajoneuvon ääneen ja sai kyydin sivistyksen pariin. Sairaalahoidossa hyönteisten ja punkkien puremien vuoksi ollut Wood on sittemmin kotiutunut ja aikoo pitää jatkossa huolen, ettei joudu enää samanlaiseen tilanteeseen.