Poliisin ilmoitus tehovalvonnasta ei estänyt moponuorten törttöilyä: ”Huolestuttavaa ja surullista”

Autot · Tim Isokivi

Pohjanmaan poliisilaitos suoritti toukokuussa tehostettua mopojen ja kevyiden moottoripyörien tehovalvontaa. Asiasta varoitettiin koululaisille ja heidän vanhemmilleen koulujen Wilma-järjestelmässä. Tästä huolimatta 23 mopoilijaa menetti ajo-oikeutensa. Poliisin tiedotteen mukaan yhteensä 23 mopoa oli viritetty kevytmoottoripyöriksi.

Seitsemän kevytmoottoripyörää oli puolestaan viritetty moottoripyöriksi. Joitain mopoja oli viritetty saavuttamaan yli 90 km/h nopeuden. Viritettyjen menopelien kuljettajille määrättiin ajokieltojen lisäksi sakkoja. Lisäksi yksi mopoilija määrättiin ajokieltoon piittaamattomuuden vuoksi hänen keulittuaan ajoneuvolla.

– On erittäin huolestuttavaa ja surullista, että on näin paljon laittomia mopoja ja moottoripyöriä liikenteessä ennakkotiedottamisesta huolimatta, kertoo tiedotteessa Pohjanmaan poliisilaitoksen ylikomisario Janne Kangas.

Rekisterikilvet poistettiin yli 60 moposta epäkuntoisuuksien sekä varustevikojen vuoksi, ja valvonnassa löydettiin myös yksi autokoulusta anastettu kevyt moottoripyörä. Virittämisestä kiinnijäämisestä seuraa sakkojen lisäksi muitakin kuluja. Kulkuneuvoihin nimittäin määrätään kyseisissä tapauksissa autovero. Lisäksi niistä peritään takautuvia vakuutusmaksuja.