Nyt on hauella kokoa! Viehekalastuksen SM-kilpailuissa jättimäisiä saaliita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hartolan Jääsjärvi tunnetaan vapaa-ajankalastajien parissa todellisena suurkala-apajana. Sitä se oli myös viime viikonloppuna, kun alueella järjestettiin Viehekalastuksen SM-kilpailut. Venekunnat vetivät ulos lukuisia yli metrin pituisia haukia.

Viehekalastuksen SM-kilpailun voittajat olivat Kälviältä kotoisin oleva Jyri Lepistö ja kyyjärveläinen Jarno Simpanen. Kaksikko voitti myös SM-Ahven ja SM-Hauki -sarjoissa. Lisäksi he olivat mukana SM-joukkuekilpailun voittajaporukassa. Voitto ei ollut itsestäänselvyys, sillä miehet viettivät edelliset viikot kilpailuun harjoitellen.

Kilpailun ensimmäisenä päivänä järjestettiin SM-Ahven, joka ratkaistiin viiden pisimmän ahvenen yhteismitan perusteella. Voittajavenekunnan tulos oli 198 senttimetriä. Simpanen ja Lepistö veivät toisen päivän SM-Hauki voiton 480 sentin yhteistuloksella, jossa pisin hauki oli 104 senttimetriä pitkä.

– Voittajavenekunta vietti Jääsjärvellä kaksi viikkoa harjoittelemassa ennen viikonlopun koitosta. Perusteellinen valmistautuminen kannatti, kun harjoitteluaikana löydetyt apajat sekä opitut konstit toimivat myös itse kilpailuissa, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö tiedottaa.

Huikean potin korjanneen venekunnan arvokkain palkinto oli kotimainen heittokalastusvene, Alutroll 410 Snapper ja 30 hevosvoimainen Tohatsu-perämoottori.