Grillimakkaran ylivoimaisesti suosituin lisuke selvisi

Ruoka · Tim Isokivi

Grillattu makkara maistuu suomalaisille kesäisin ja erityisesti juhannuksen aikaan. K-ryhmän tuoreen kyselytuloksen perusteella jopa 92 prosenttia suomalaisista syö kesäisin makkaraa. Suosituinta on maustamaton makkara miedolla sinapilla.

Ylivoimaisesti suosituin lisuke grillimakkaralle on kyselyn mukaan sinappi. Lähes 70 prosenttia vastaajista syö makkaransa sen kanssa. Seuraavaksi suosituin lisuke on ketsuppi, jota suosii vain 20 prosenttia vastaajista.

– Myyntidatamme kertoo, että noin puolet myydystä sinapista on mietoa ja viidennes makeaa sinappia. Loput noin 30 prosenttia on puolestaan väkevää sinappia, kertoo tiedotteessa Keskon osto- ja myyntipäällikkö Kirsi Väistö.

Kesäkuukausien myynti kattaa vuoden grillimakkaramyynnistä tavanomaisesti lähess puolet. Kuluttajien kerrotaan suosineen tänä vuonna A-luokan makkaroista ja erikoismakkaroista jälleen vahvemmin yleisen luokan makkaroita. K-ryhmän mukaan maustetut makkarat ja uutuustuotteet ovat olleet miesten keskuudessa suositumpia kuin naisten tapauksessa.