Valtavasta metsäpalosta syytettiin ilmastonmuutosta – sytyttäjä olikin vanhus

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Viime vuonna uutisoitiin Yhdysvaltojen Yosemiten kansallispuistossa riehuneesta tulipalosta. Suomessakin kerrottiin, että metsäpalojen syynä on ilmastonmuutoksesta johtuva kuivuus, ja ne tulevat yleistymään maapallon lämpötilan noustessa.

Nyt on selvinnyt, että viime vuoden tuhoisalla metsäpalolla on ollut sytyttäjä, joka oli 71-vuotias Edward Fredrick Wackerman.

– Ed Wackermania syytetään useista rikoksista, mukaan lukien törkeä tuhopoltto. Näillä syytteillä on vakavia oikeudellisia seurauksia, ja aluesyyttäjä on sitoutunut varmistamaan oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja puolustamaan oikeutta, syyttäjä Walter Wall tiedotti.

Suuri palo sai nimen Oak Fire. Kaliforniassa on viime vuosina tapahtunut yhä suurempia ja vaarallisempia metsäpaloja, ja tiedemiehet uskovat sen olevan seurausta ilmastonmuutoksesta. Alun perin uskottiin, että ilmastonmuutos oli myös Oak Firen aiheuttajana.