Parkkisakkojen yleisin syy paljastui: ”Olisi hyvä tehdä rutiini”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parkkisakolta voisi monissa tapauksissa välttyä helpolla tavalla. Yksityistä valvontaa pysäköintialueilla tekevän Parkkipaten mukaan lähes jopa neljäs valtontamaksun Suomessa saaneista unohti käyttää pysäköintikiekkoa.

Parkkisakon saaneista 24,3 prosenttia syyllistyi pysäköintikiekon käyttämättä jättämiseen. Toiseksi yleisin valvontamaksun syy oli viime vuonna 17,4 prosentilla pysäköinti ilman alueen pysäköintitunnusta. Kolmanneksi yleisin syy oli pysäköintimaksun laiminlyönti.

– Monilla alueilla pysäköintiaikaa on rajoitettu vain tietyllä aikavälillä. On yleistä, että pysäköintiohjeista huolimatta parkkikiekko jää epähuomiossa hansikaslokeroon. Alueen ehtojen tarkistamisesta olisi hyvä tehdä rutiini. Se on pieni asia, jolla olisi iso merkitys, kertoo Parkkipaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta yhtiön tiedotteessa.

Neljänneksi yleisin pysäköintivirhe oli viime vuonna sallitun pysäköintiajan ylittäminen. Viidennellä sijalla oli muualle kuin merkitylle alueelle parkkeeraaminen. Suoraan pelastustielle sentään pysäköi vain 1,2 prosenttia valvontamaksun saaneista.