Gigi Hadid myöntää olevansa etuoikeutettu: ”Teknisesti olen nepovauva”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nepo baby -termistä on tullut Yhdysvalloissa todella suosittu termi etenkin viime vuosien aikana. Suomeksi nepovauva-termillä viitataan siis nepotismiin eli sukulaisten suosimiseen. Etenkin Hollywoodissa tunnettujen näyttelijöiden, artistien ja viihdetaiteilijoiden lapset voivat saada helpommin jalan oven väliin isojen työtilaisuuksien kohdalla.

Gigi Hadidin ja Bella Hadidin äiti Yolanda on ollut tunnettu malli. Sen lisäksi Yolanda on tuttu myös Beverly Hillsin täydelliset naiset -sarjasta. Gigi ja Bella ovat nousseet julkisuuteen äitinsä siivellä ja saaneet mallimaailmassa mahdollisuuksia varmasti osittain siksi, että heidän äitinsä on tuntenut alalta paljon ihmisiä.

Monia kuuluisten vanhempien avulla julkisuuteen nousseita tähtiä nepo baby -termi kuitenkin ärsyttää. Gigi Hadid ei kuitenkaan ole yksi niistä. Hän tiedostaa sen, että hänen vanhemmillaan ei ollut aluksi mitään vaan he ovat itse luoneet omat menestyksekkäät uransa. Lähtökohdat ovat kuitenkin lapsille olleet huomattavasti suotuisammat.

– Teknisesti olen kyllä nepovauva. Olen aina ollut hyvin tietoinen siitä, että olen todella etuoikeutettu. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että minun ei tarvitsisi olla ahkera ja kiltti muille ihmisille kun saavun työpaikalle, Gigi Hadid pohtii Glamour-lehden haastattelussa.