Ilmatieteen laitos lupasi Suomen kesään lumisadetta: ”Pääsi livahtamaan”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lumisade ei Suomen leveysasteilla ole kesäisin mahdotonta. Tästäkin huolimatta monilla sääennustetta tiistaiaamuna vilkaisseella oli mennä kahvit väärään kurkkuun ennusteen luvattua heinäkuun alkuun lunta.

Ilmatieteen laitoksen ennusteessa Helsinkiin luvattiin sunnuntaille yli 20 asteen lämpötiloja. Tästä huolimatta ennusteessa oli lumisateeseen viittaava lumihiutalesymboli. Erikoista sääennustetta puitiin sosiaalisessa mediassa, muun muassa Twitterissä.

Vaikka viime vuosina on totuttu näkemään vaihtelevaa ja erikoistakin säätä, oli kyse arkisemmasta ilmiöstä. Ilmatieteen laitos vastasi lumisade-ennustetta käsittelevään twiittiin ja totesi luisadesymbolin olleen vahinko. Virhe on sittemmin korjattu.

– 20 asteen lämpötilat ja lumisade eivät kuulu yhteen. Datankäsittelyssä voi joskus sattua virheitä, ja siksi lunta pääsi nyt livahtamaan kesäiseen ennusteeseen, Ilmatieteen laitokselta kerrottiin.