Astroworldin festaritragedia: Travis Scott vältti rikossyytteet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Houstonissa järjestetyillä Astroworld-festivaaleilla tapahtui vuonna 2021 vakava onnettomuus. Kymmenen ihmistä kuoli ja tuhansia loukkaantui räppäri Travis Scottin esiintymisen aikana syntyneessä kaaoksessa, mutta artisti jatkoi esiintymistään. Tapahtunut on sittemmin johtanut oikeustoimiin.

Yhdysvaltojen Teksasin osavaltion korkein tuomari on päättänyt, että räppäri Travis Scott, oikealta nimeltään Jacques Bermon Webster II, ei saa festariatastrofista rikossyytteitä. Tuomarin mukaan turvajärjestyljen pettäminen on järjestäjien ja heidän alihankkijoidensa syytä. Esiintyjät eivät pysty vaikuttamaan festivaalien järjestelyihin, Pitchfork uutisoi.

Siviilikanteita on kuitenkin nostettu. Onnettomuushetkellä yleisössä ollut henkilö nosti tapahtuneen jälkeen siviilikanteen Travis Scottia ja räppäri Drakea vastaan. Kanteessa artisteja syytettiin mellakkaan ja väkivaltaan yllyttämisestä. Miljoonan dollarin vahingonkorvauksia vaativassa kanteessa myös Live Nation -tapahtumayritystä syytettiin siitä, ettei yleisön turvallisuudesta oltu huolehdittu tarpeeksi hyvin.