Hait purreet jo kolmea tällä viikolla Yhdysvaltojen itärannikolla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Viranomaiset ovat kertoneet, että hai puri teini-ikäistä surffaajaa Yhdysvalloissa Fire Islandin edustalla heinäkuun ensimmäisenä maanantaina. Hait ilmeisesti hyökkäsivät vielä kahden muun uimarin kimppuun Long Islandin edustalla seuraavana päivänä, tiistaina.

Quoguen poliisi kertoi, että 47-vuotias oli ollut uimassa Quogue Village Beachillä Hamptonsissa, kun hän tunsi pureman oikeassa polvessaan. Hän ei ollut nähnyt haita, joten purema oli yllättänyt täysin. Pian tämän jälkeen 49-vuotias mies kertoi, että hänen kättään purtiin, kun mies oli ollut uimassa Fire Island Pines Beachillä. Paikka on lähellä sitä, jossa surffaaja joutui hain hyökkäämäksi päivää aiemmin. Hai puri teiniä jalkaan.

Long Island Parksin aluejohtaja George Gorman kertoi The New York Postille, että rannan henkilökunta suoritti kartoituksen valvontadroneilla noin 90 minuuttia ennen kuin he totesivat, että rannat olivat turvallisia uintia varten. Ranta suljettiin vielä kerran mahdollisen hain havainnon jälkeen, mutta viranomaiset totesivat myöhemmin, että alueella uiskenteli ainoastaan yksi delfiini. Teinin kokema puremavamma on ensimmäinen vahvistettu haihyökkäys vuonna 2023. Kuusi ihmistä ilmoitti joutuneensa hain puremaksi Long Islandin edustalla vuonna 2022.