Sometähti esitti tekevänsä rikoksia huomion toivossa – sai lopulta todellisen tuomion

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen sometähti on saanut huomata, että myös tekaistuilla rikoksilla voi olla todelliset seuraukset. 27-vuotias Anthony Gagne joutui taannoin pidätetyksi huomiohakuisten sometempaustensa seurauksena.

Gagne tunnetaan TikTok-videoistaan, joissa hän yrittää saada virkavallan ovelleen. Hän käyttäytyy videoilla tarkoituksella epäilyttävästi saadakseen poliisin huomion. Gagnen TikTok-tilillä on yli 440 seuraajaa ja videoillaan yhteensä yli 9,5 miljoonaa katselukertaa.

Poliisi sai toukokuussa ilmoituksia pakettiautosta, johon oli kirjoitettu ”free candy” eli ilmaista karkkia. Autoa ajeli Gagne, joka yritti herättää huomiota vaikuttamalla lapsia houkuttelevalta namusedältä. Konstaapeli Patrick Kenneyn mukaan poliisin tiedossa on, ettei Gagne aikonut todella tehdä mitään rikollista.

Poliisille selvisi, että mies oli tehnyt vuodesta 2021 lähtien samanlaisia videoita. Hänet pidätettiin lopulta järjestyshäiriön aiheuttamisen suunnittelusta syytettynä. Poliisi takavarikoi Gagnen kotoa muun muassa kolme kännykkää, tekoverta, hiihtopipon ja kaasunaamarin.

Global News -lehden mukaan poliisi vapautti Gagnen sillä ehdolla, että hän lopettaisi vastaavien videoiden tekemisen. Hän sai ensimmäisen varoituksen rikosten tekaisemisesta jo vuonna 2022.