Biden-vierailun dronekieltoa rikottiin – poliisilta useita sakkoja lennättäjille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dronejen lennättäminen kiellettiin lähes koko pääkaupunkiseudulla Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin vierailun ajaksi. Kiellosta tiedotettiin monissa viranomaislähteissä, mutta kaikille se ei silti vaikuta tulleen selväksi.

Helsingin poliisi kertoi jo Bidenin vierailupäivän aamuna joutuneensa puuttumaan luvattomaan lennättämiseen. Poliisin tiedotteen mukaan usealle henkilölle oli annettu sakkoja luvattomista dronelennoista.

Poliisin mukaan kaikkeen luvattomaan lennätystoimintaan puututaan. Luvattomiin lentoihin käytetty drone voidaan takavarikoida. Ilmailualueen voi tarkistaa osoitteista droneinfo.fi ja aviamaps.com.

Bidenin vierailu on vaikuttanut laajasti myös Helsingin liikennejärjestelyihin. Kaupungissa liikkuvia kehotettiin varautumaan liikennekatkoksiin pitkin päivää. Kauppatori eristettiin torstaina kello 10 alkaen.