Kesäinen helleaalto Välimerelle – lämpötilat voivat nousta yli 40 asteeseen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäinen helleaalto osuu jälleen heinäkuussa eteläisen Euroopan maihin. Lämpötilojen odotetaan nousevan jopa tukaliin lukemiin ja joidenkin ennusteiden mukana jopa lämpöennätysten rikkoontuminen on mahdollista.

Lämpötilojen odotetaan kohoavan yli 40 asteeseen ainakin Espanjassa, Ranskassa, Kreikassa, Kroatiassa ja Turkissa, uutisoi BBC. Helteiden vuoksi muun muassa Roomassa, Bolognassa ja Firenzessä on annettu punainen säävaroitus. Tänään lämpötilat ovat kuitenkin aivan tavanomaiset, sillä Fuengirolassa on miellyttävät 31 astetta, Bolognassa 31 astetta ja Roomassa 35 astetta.

Ihmisiä on Italiassa kehotettu juomaan vähintään kaksi litraa vettä päivässä ja välttämään nestehukkaa aiheuttavaa kahvia sekä alkoholia. Helleaalto on saanut Italian meteorologiselta seuralta nimen Cerberus. Nimi viittaa myyttiseen kolmipäiseen koiraan Kerberokseen, jonka sanottiin vartioivan Manalan porttia.