Kaksi henkilöä ylitti Suomen rajan luvattomasti – kävelivät Venäjältä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rajavartiolaitos kertoo, että kaksi ulkomaalaista henkilöä käveli laittomasti rajan yli Suomeen Suokumaalla, Kaakkois-Suomessa maanantaina 10. heinäkuuta. He saapuivat maahan itärajan takaa, Venäjältä.

– Kaakkois-Suomen rajavartiosto havaitsi maanantaiaamuna 10. heinäkuua kahden henkilön luvattoman rajanylityksen Venäjältä Suomeen Etelä-Karjalassa Suokumaanjärven pohjoispuolella. Henkilöt on otettu kiinni ja rajavartiosto on aloittanut tapauksen johdosta esitutkinnan epäillyistä valtionrajarikoksista, Rajavartiolaitos tiedottaa.

Henkilöt ovat hakeneet Suomesta turvapaikkaa. Rikoslain 17 luvun 7 §:n ensimmäisessä momentissa sanotaan, että valtiorajarikokseen syyllistyy henkilö, joka ylittää tai yrittää ylittää Suomen rajan ilman siihen oikeuttavaa matkustusasiakirjaa, viisumia, oleskelulupaa tai matkustusasiakirjaan rinnastettavaa muuta asiakirjaa tai muualta kuin luvallisesta maahantulo- tai maastalähtöpaikasta tai vastoin lakiin perustuvaa kieltoa. Valtionrajarikoksesta tuomitaan sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.