Maailman suurin vaahtokarkkia painaa yli 600 kiloa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikossa on valmistettu vaahtokarkki, josta riittäisi herkuteltavaa kymmenille ihmisille. Yli puolen tonnin painoinen makeinen on nimetty Guinnessin ennätystenkirjan toimesta maailman suurimmaksi.

Mazapan de la Rosa -yhtiön valmistama marsipaani painoi 648,40 kiloa. Vastaavasti esimerkiksi flyygelit painavat tyypillisesti alle 500 kiloa. Marsipaania esiteltiin Meksikon Jaliscon osavaltion 200-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyssä tilaisuudessa.

Marsipaania valmistamassa oli noin 100 ihmistä. Sen valmistus kesti yhteensä 53 tuntia. Aikaisempi maailman suurimman marsipaanin ennätys kuului Iso-Britanniassa vuonna 2019 valmistetulle makeiselle, joka painoi uuden ennätyksenhaltijan rinnalla melko vaatimattomat 93 kiloa.

@guinnessworldrecords Largest marshmallow 😋 648.40 kg (1,429 lb 8oz) by Dulces de la Rosa S.A. de C.V. 🇲🇽 #marshmallow #mexico #candy #guinnessworldrecords ♬ original sound – Guinness World Records