Japanilainen pihviravintola suljettiin – ruokaan oli pantu huumeita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Floridassa sijaitseva Nikko Japanese Steakhouse & Sushi Bar sulki ovensa kesäkuussa alkaneen myrkytystutkimuksen vuoksi. Santa Rosan piirikunnan sheriffin toimisto aloitti poliisitutkinnan, koska useampi uhri kertoi joutuneensa huumatuksi.

Viranomaiset vahvistivat FOX 10 Newsille, että ravintolassa suoritetut huumausaine testit olivat positiivisia, mutta eivät paljastaneet tarkalleen, minkä tyyppisistä huumeista oli kyse. Uhreja oli seitsemän ja he kaikki joutuivat ensiapuun.

Yli kymmenen vuoden ajan asiakkaitaan palvellut yritys väitti, että he eivät olleet vastuussa myrkytyksistä. Kun asiaa ei voitu todistaa, niin ravintola sai avata ovensa uudestaan. Pian ne kuitenkin suljettiin uudestaan, koska ravintola sai noitavainoa muistuttavaa häirintää muutaman vaikuttajan somekampanjoinnin vuoksi.

– Santa Rosan piirikunnan sheriffin toimisto päätti, että mikään ei yhdistänyt ravintolaamme huumauksiin ja terveysministeriön selkeän tutkimuksen jälkeen avasimme ovemme uudelleen, ravintolan Facebook-sivulla kerrotaan.

– Tänään perheyrityksemme on suljettu ja 20 työntekijää on työttömänä. Kaikki sosiaalisen median voiman vuoksi, tiedotteessa jatketaan.

Staran tarkastamisen tietojen mukaan ravintola on jälleen avannut ovensa normaalisti. Asiakkaat epäilivät, että ruoassa oli ollut metamfetamiinia.