Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvasta remasteroitu versio – ensi-ilta syyskuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vvuonna 1992 valmistunut animaatioelokuva Muumipeikko ja pyrstötähti palaa elokuvateattereihin uudistettuna versiona. Remasteroidun elokuvan kuvanlaatu on päivitetty 4K-tasoon.

Uudessa versiossa ei ole paranneltu vain kuvanlaatua. Elokuva on myös esimerkiksi dubattu uusiksi ja sen äänimaailma musiikkia myöten on laitettu uuteen uskoon. Kappaleissa kuullaan muun muassa Paula Vesalaa ja Suvi Teräsniskaa.

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu Tove Janssonin samannimiseen muumikirjaan. Elokuva toimi esiosana Muumit-animaatiosarjalle, vaikka valmistuikin sen jälkeen. Kyseessä oli vuonna 1993 Suomen seitsemänneksi katsotuin elokuva.

Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan uudistetun version on tuottanut suomalaisyhtiö Cinematic. Elokuvan oli tarkoitus saada ensi-iltansa jo vuonna 2020, mutta koronapandemian vuoksi julkaisu siirtyi. Uusi ensi-iltapäivämäärä on perjantaina 29. syyskuuta 2023.