Vaarallinen huume saa ihmiset näyttämään zombielta – video ei sovi herkille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tranq-nimistä huumausainetta käytetään jo laajasti Yhdysvalloissa. Huume tunnetaan kadulla myös nimillä tranq dope ja zombie-huume. Päihdyttävä sekoitus aiheuttaa mätäneviä haavaumia ja hengityksen lamautumista. Aine sisältää eläinlääketieteessä käytettyä ksylatsiinia, jolla vahvempi fentanyyli on laimennettu ja muutettu pitkävaikutteisemmaksi.

Twitteriin äskettäin ladattu video Yhdysvaltojen Philadelphiasata on häiritsevää katsottavaa. Käyttäjät näyttävät eläviltä kuolleilta Kensingtonin naapurustosta kuvatulla videopätkällä. Videolla näkyy kaksi ihmistä seisomassa jalkakäytävällä kumartuneena eteenpäin ja aavemaisesti heiluttamassa käsiään puolelta toiselle.

Huume on niin voimakas ja vaarallinen, että Valkoinen talo ja Yhdysvaltain huumevalvontaviranomainen DEA on antanut kiireellisen ja yleisen turvallisuusvaroituksen siitä koko maahan. Terveydenhuollon viranomaisten mukaan ksylatsiini ei reagoi mihinkään tunnettuun vastalääkeeseen, eli yliannostusten määrä tulee lisääntymään entisestään. Huumausaineen aiheuttamat mätänevät haavaumat voivat mennä helposti kuolioon. Yhdellä videolla kulkevalla miehellä on havaittavissa kädessä sideharso, jonka läpi verinen haava vuotaa.