Surffaaja löysi merenpohjasta 50 vuotta vanhan Rolexin – palautti omistajalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Merestä voi tehdä arvokkaitakin löytöjä. Australialainen ammattisurffaaja Matt Cuddihy pelasti taannoin merenpohjasta Rolex-rannekellon ja onnistui kuin ihmeen kaupalla paikantamaan sen alkuperäisen omistajan.

Cuddihy oli snorklaamassa Noosa Headsissa, kun hän löysi harvinaisen Rolex Submariner -rannekellon. Kellon itsellään pitämisen sijaan surffaaja alkoi etsimään sosiaalisessa mediassa sen omistajaa. Tieto tapauksesta levisi kelloharrastajien Fratello-sivustolle.

Uutinen tavoitti lopulta Ric-nimisen miehen, joka tunnisti rannekellon omakseen. Omistajuus voitiin todistaa kellon takana olleen erityisen raapustuksen avulla. Rolex oli virunut merenpohjassa neljän vuoden ajan, mutta sen historia ulottuu yli 50 vuoden päähän.

Ric sai rannekellon lahjaksi isältään vuonna 1971 voitettuaan purjehduskilpailun. Rolex kulki miehen matkassa vuosikymmenten ajan, kunnes hän hukkasi sen ollessaan surffaamassa vuonna 2019. Ric kuvaili Fratello-sivustolle kellon löytymistä hämmästyttäväksi ja kiitteli Cuddihyä siitä, että maailmasta löytyy vielä upeita ihmisiä.