Tulli: Nuuskaa salakuljetettiin Haaparannasta lähes 2 000 kiloa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulli tiedottaa tutkineensa nuuskan salakuljetukseen liittyvää rikoskokonaisuutta. Suomeen epäillää päätyneen suuria määriä nuuskaa vuosina 2021 ja 2022. Tuotteet olivat peräisin Ruotsin Haaparannasta.

Tulli epäilee teoista yhteensä 17 henkilöä, joista suurimman osan epäillään osallistuneen nuuskan maahantuontiin. Salakuljetetun nuuskan kokonaismääräksi Tulli arvio noin 1 800 kiloa. Toiminnan rikoshyöty oli lähes 500 000 euroa.

– Esitutkinnan aikana teimme useita kotietsintöjä pääkaupunkiseudulla ja Pohjois-Suomessa, jolloin takavarikoimme nuuskaa suuria määriä. Nuuskatakavarikkoja tehtiin myös junista ja autoista eri puolilla Suomea, tutkinnanjohtaja Pasi Lukkarinen kertoo tiedotteessa.

Salakuljetusreitin epäillään kulkeneen Ruotsin Haaparannasta autoilla Kemiin. Sieltä nuuskaa kuljetettiin pääkaupunkiseudulle matkalaukuissa pääasiassa raideliikenteen matkustajajunissa. Tulli on tutkinut rikoskokonaisuutta useina törkeinä veropetoksina ja salakuljetuksina sekä laittomaan tuontitavaraan ryhtymisinä.