Pizzeria olikin huumelaboratorio – tavara pakattiin pitsalaatikoihin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on tehty poliisiratsia tavalliselta pizzerialta näyttävään ravintolarakennukseen Los Angelesissa. Pizzeriaa pidettiin huumelaboratoriona ja siellä keitettiin laitonta THC-tiivistettä. Laboratorio sijaitsi Pohjois-Hollywoodissa.

Poliisilaitoksen julkaisemissa kuvissa näkyy viranomainen, joka seisoo THC-öljyn keittämiseen käytettyjen altaiden vieressä. Hänen taustallaan olevissa pahvilaatikoissa lukee: ”Kuuma ja valmis”. Viranomaisten mukaan samanlaisia huumelaboratorioita on ollut olemassa ennenkin, ja osa niistä on räjähänyt.

Viranomaiset eivät ole kertoneet, onko laboratorioon tai huumeiden valmistamiseen liittyviä pidätyksiä tehty. Kannabiksessa oleva tetrahydrokannabinoli, eli THC, vahvistaa ihmisen omia kannabinoidireseptoreita. THC:tä voi valmistaa myös synteettisesti.