OP: Tässä on suomalaisten mielestä sopiva viikkoraha 10-vuotiaalle

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa perheissä lapset saavat viikottain tietyn summan käyttörahaa, tyypillisesti kodin askareita ja muita velvollisuuksia vastaan. Nyt OP on selvittänyt, mikä on suomalaisen mielestä sopivin summa 10-vuotiaan viikkorahaksi.

OP:n kyselytutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista piti 9 euroa sopivimpana viikkorahana. 30 prosenttia sanoi 1-5 euron olevan sopivin summa 10-vuotiaalle ja toiset 30 prosenttia piti 6–10 euroa sopivimmaksi määräksi. Neljäsosa ei osannut sanoa sopivaa summaa, ja loput äänet hajaantuivat 10 euron yli meneviin summiin.

– Viikkorahakäytännöt vaihtelevat jonkin verran eri perheissä. Yleisesti ottaen summat tapaavat nousta lasten kasvettua yläkouluikään, jolloin nuoret kaipaavat enemmän rahoitusta hankintoihinsa, kertoo tiedotteessa OP Ryhmän pankkitoiminnan henkilöasiakkaista vastaava johtaja Aki Gynther.

Kyselyn perusteella miehistä useampi katsoo korkeamman summan olevan sopiva määrä viikkorahaksi. Gyntherin mukaan viikkoaraha on hyvä keinp auttaa lasta harjoittelemaan rahan käyttöä ja hahmottamaan taloudenpitoa. Se voi kannustaa säästämään suurempia hankintoja varten ja toisaalta opettaa, että raha myös loppuu välillä.