Ilman maskia ulkoilmakirkkoon mennyt pidätettiin 2020 – sai nyt jättikorvaukset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Idaholainen Gabriel Rench sai huomattavan korvauksen vuonna 2020 tapahtuneesta pidätyksestä. Rench pidätettiin koronapandemian aikana yhdessä kahden muun henkilön kanssa, koska hän ei käyttänyt hengityssuojainta ulkoilmassa järjestetyssä jumalanpalveluksessa. Rench vei asian oikeuteen, koska pidätys ja maskipakko olivat hänen mukaansa laittomia toimia, jotka eivät perustuneet lääketieteelliseen näyttöön.

Rench pidätettiin kesken jumalanpalveluksen. Poliisit repivät virsikirjan miehen kädestä ja veivät hänet pois käsiraudoissa. Kaikki sen takia, että mies ei pitänyt hengityssuojainta edes leuan alla ja muodon vuoksi – kuten useimmat viranomaisetkin lopulta tekivät. Nyt kaupunki suostui sovitteluun ja maksoi hänelle korvauksia 300.000 dollarin verran.

– Se mitä tapahtui kotikaupungissani on vain mikrokosmos siitä, mitä tapahtuu valtakunnallisesti tai maailmanlaajuisesti. Liberalismista on todella tulossa eräänlainen nykyajan kultti. He sanelevat mielivaltaisia pakkoja, he haluavat valtaa tuomitakseen muita, eikä heillä ole todellista moraalista standardia. Kaikki perustuu maalittamiseen ja cancel-kulttuuriin, Rench napautti haastattelussa viitaten kaupungin päättäjiin, jotka ovat leimanneet hänet, mutta eivät kuitenkaan halunneet tavata kasvotusten esimerkiksi keskustelun merkeissä.