Poliisin raskaan liikenteen valvonnan tulokset – suurin ongelma selvisi

Autot · Tim Isokivi

Poliisi valvoi heinäkuussa raskasta liikennettä tehostetusti koko maassa. Kaikkien poliisilaitosten suorittamassa valvonnassa tarkastettiin yhteensä 1 206 ajoneuvoa. Moitittavaa löytyi erityisesti ylikuormista.

Ajo- ja lepoaikoihin liittyviä rikkomuksia paljastui 73 kertaa. Poliisin mukaan luku oli jopa poikkeuksellisen pieni suhteessa tarkastusten määrään. Valitettavasti ylikuormien määrästä poliisi ei voinut sanoa samaa.

Poliisin mukaan ylikuormaamista ilmeni jopa kohtuuttomasti suhteessa tarkastettujen ajoneuvojen kokonaismäärään. Yhteensä 1 206 tarkastetusta raskaasta ajoneuvosta 45 oli ylikuormattu. Kokonaisuudessaan valvonnassa määrättiin 264 eri seuraamusta.

Puutteellisten kuormanvarmistusten vuoksi määrättiiin 64 seuraamusta ja ajoneuvojen epäkuntoisuuksien takia 46 seuraamusta. Erinäisistä pienemmistä rikkeistä annettiin yhteensä 242 huomautusta.

Valvonnan tavoitteena oli poliisihallituksen mukaan liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta. Seuraamusten määrä oli hieman pienempi suhteessa tarkastusmääriin kuin viime vuonna.