Testissä Honor Magic5 Pro – erityisesti kuvaajan kovatasoinen tehopakkaus

Digi Lifestyle · Jocka Träskbäck

Teknologiayhtiö Honor on viime aikoina niittänyt menestystä erityisesti Honor Magic4 Pro 5G -puhelimella, joka nosti kännykkäkameroiden laadun täysin uudelle tasolle. Vastaavaan eivät tuolloin muut laitteet kyenneet ja vieläkin vain kourallinen lippulaivapuhelimia yltää samaan. Nyt Honor on julkaissut laitteesta uuden version, ja Honor Magic5 Pro 5G lunastaa sille asetetut suuret odotukset tyylikkäästi. Puhelimeltaan poikkeuksellisen hyvää kuvanlaatua haluavien valinta on nyt kahden kauppa. Toinen niistä on nyt Staran testissä oleva Honor Magic5 Pro ja toinen on Samsung Galaxy S23 Ultra.

Maaliskuun alussa MWC-messuilla Barcelonassa julkaistussa laitteessa on takana kolme 50 megan kameraa sekä 66 watin langallista ja 50 watin langatonta latausta tukeva 5100 mAh akku ja 6,81-tuumainen AMOLED HDR10+ -näyttö, joka tarjoaa 2848×1312 pikselin tarkkuuden ja dynaamisen virkistystaajuuden. Laitteen edeltäjää voitiin ladata 100 watin teholla, joten latausnopeutta on jostain syystä laskettu. Staran testissä akku kesti helposti kokonaisen päivän myös raskaassa käytössä. Kevyellä käytöllä akku riittää ainakin puolitoista vuorokautta. Paljon videoita kuvaavalle tallennusmuistin koko on tärkeä ominaisuus, ja laitteessa onkin poikkeuksellisen suuri 512 gigatavun sisäinen tallennustila. RAM-käyttömuistia on 12 gigaa. Laitteessa on kaksi nanoSIM-korttipaikkaa ja lisäksi mahdollisuus eSIM-käyttöön.

Honor Magic 5 Pro, Kuva: Stara
Honor Magic 5 Pro, Kuva: Stara

Honor Magic5 Pro on erityisesti kuvaajien valinta. Takakameroissa on optisella kuvanvakaajalla varustetun pääkameran lisäksi 122-asteen ultralaajakulma sekä 3,5-kertaisella optisella zoomilla varustettu telekamera. Edeltäjänsä tavoin laitteella voidaan ottaa poikkeuksellisen tarkkoja kuvia myös digitaalisen zoomin kanssa jopa liikkuvista kohteista dTOF-lasertarkennuksella. Tämän laitteen myötä voidaan todeta, että järjestelmäkameroiden taso on viimeistään nyt saavutettu.

Videota laite kuvaa 4K-tasoisensa 60 kuvaa sekunnissa, mutta jostain syystä 8K-tasoa laite ei kuvaa, mutta jokainen voi pohtia onko siihen tarvettakaan. Selfie-kamera laitteen etupuolella on 12-megainen ja etupuolella on lisäksi 3D-syvyyskamera, joka käytetään kasvojen tunnistukseen ja selfie-kuvien bokeh-efektiin. Etukameran ”laajakulma” on hyvä lisäys, sillä 0,7-kuviin mahtuu enemmän ihmisiä ja taustaa ilman selfie-keppiä tai vastaavaa. Kuvien laadussa Honor Magic5 Pro häviää vain aavistuksen Samsung Galaxy S23 Ultralle, mutta laitteiden hintaero on selkeä Honorin eduksi.

Honoria markkinoidaan varsinkin nopeiden liikkeiden tallentajana, ja Staran testissä sille löytyi katetta. Liikkuvia kohteita, kuten alla keinujaa, Honor ikuisti selvästi pääkilpailijaansa tarkemmin. Testikuvien kohteet on viety tarkoituksella äärimmilleen, eli esimerkiksi jääkiekon MM-kisojen kuvat on ikuistettu varsin kaukaa Nokia Arenan ylimmältä penkkiriviltä. Samalla testattiin myös miten paljon Honor Magic5 Pro on kehittynyt kameransa osalta edeltäjästään Honor Magic4 Prosta, jossa oli aikansa ylivoimaisesti tasokkain kamera.

Honor Magic5 Pro ja Samsung Galaxy S23 Ultra testissä nopeasti liikkuvan keinujan ikuistamisessa.
Honor Magic5 Pro ja Samsung Galaxy S23 Ultra testissä jääkiekon MM-kisoissa. Kuva ikuistettu Nokia Arenan päätykatsomon yläriviltä.
Honor Magic5 Pro ja Samsung Galaxy S23 Ultra testissä jääkiekon MM-kisoissa. Kuva ikuistettu Nokia Arenan päätykatsomon yläriviltä.
Honor Magic 5 Pro ja Honor Magic4 Pro vertailussa. Uutuudessa on selvästi parempi kuvanlaatu.

Laadukkaat kamerat vievät aina tilaa, ja Honor onkin päätynyt tekemään takapuolelle kameroita varten pyöreän kohouman keskellä yläosaa. Kohouma on kuitenkin niin matala, ettei se tunnu häiritsevältä taskussa. Pöydälle asetettaessa kameroiden lasipinnan naarmuttuminen mietityttää, mutta testissä lasiin ei tullut ainakaan silminnähtäviä naarmuja. Monista muista laitteista poiketen myyntipakkaus sisältää silikonikuoren, joka osaltaan suojaa laitetta. Mukana on myös laturi, mikä ei ole itsestäänselvyys.

Äänenlaatu laitteessa on hyvä, sillä esimerkiksi Spotifyn lähtökohtaisesti jo melko heikko äänenlaatu kuulostaa puhelimesta yllättävän hyvältä ja alapään taajuuksiakin on kuultavissa. Laitteelle luvataan kolme Android-päivitystä. IP68-luokituksen mukaan laite on pöly- ja vesitiivis. Monille mieleinen ominaisuus on kaukosäädin, jolla voi ohjata monipuolisesti niin televisioita kuin ilmastointilaitteitakin. Varsinkin matkoilla ominaisuudella on tullut yllättävää tarvetta. Adapterilla puhelimen saa lähettämään HDMI-yhteydellä vaikka presentaatioita kokouksen näytölle.

Markkinoiden kirkkainta kärkeä tänä vuonna edustava Honor Magic5 Pro on yhtiön edellisen lippulaivan käyttäjille luonnollinen jatkumo. Kameroiden loistava laatu, laitteen suuri tallennustila ja huippuluokan ominaisuuksiin nähden järkevä 1 199 euron hinta vetoavat varmasti myös moniin uusiin käyttäjiin. Tätä puhelinta on helppo suositella varsinkin laadukkaista kuvista ja videoista pitäville tehokäyttäjille.