Barbie ja Oppenheimer tekivät näyttävän ensi-iltaviikonlopun tuloksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime viikonloppuna ensi-iltaan tuli kaksi erilaista, mutta jo ennakkoon valtavasti huomiota saanutta elokuvaa. Perjantaina 21. heinäkuuta elokuvateattereihin saapuivat Greta Gerwigin Barbie ja Christopher Nolanin Oppenheimer.

Barbie-elokuva tahkoi Deadline-sivuston mukaan ensi-iltanviikonloppuna maailmanlaajuisesti 337 miljoonaa dollaria. Oppenheimer tuotti viikonloppuna puolestaan 174,2 miljoonaa dollaria. Molempien lipputulot jopa ylittivät odotukset.

Barbie tuotti pelkästään Yhdysvalloissa 146,3 miljoonaa dollaria. Tulos oli maassa vuoden suurin, ja elokuva syrjäytti ykköspaikalta Super Mario -elokuvan. Lisäksi Barbie nousi kaikkien aikojen eniten Yhdysvalloissa ensi-iltaviikonloppuna tuottaneeksi naisen ohjaamaksi elokuvaksi.

Oppenheimer tuotti viikonloppuna Yhdysvalloissa 80,5 miljoonaa dollaria. Kyseessä oli ohjaaja Christopher Nolanin suurin ensi-iltaviikonlopun tulos sitten Batman-elokuvien The Dark Knight ja The Dark Knight Rises. Tämä siitäkin huolimatta, että kyseessä on selkeästi aikuisyleisölle suunnattu kolmituntinen draama.

Oppenheimerin ja Barbien epäiltiin syövän toistensa tuloja saman ensi-iltapäivän vuoksi. Viikonlopun lukujen valossa kuitenkin näyttää päinvastaiselta. Eri puolilla maailmaa on jopa järjestetty Barbenheimer-tuplanäytöksiä, joissa molemmat elokuvat esitetään peräkkäin valkokankaalla.