Kevin Spaceyn kaikki syytteet seksuaalirikoksista kumottiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Kevin Spacey joutuin taannoin tukalaan tilanteeseen, kun häntä vastaan nostettiin useita syytteitä väitetyistä seksualirikoksista. Useat miehet syyttivät häntä hyväksikäytöstä. Nyt tuomioistuin on kumonnut kaikki yhdeksän syytettä.

Useat miehet syyttivät Spaceytä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syytösten tultua julki näyttelijä eli julkisuudesta piilossa muutaman vuoden ajan. Ahdistelusyytösten tultua julki hänet myös poistettiin suositusta Netflixin House of Cards -sarjasta ja uusia rooleja ei enää tullut.

Tapausta on pidetty heti tuomioistuimen ratkaisun jälkeen malliesimerkkinä nykyisestä cancel-kulttuurista, jossa jo epäilys aiheuttaa syytösten kohteelle erittäin vakavia seurauksia. Tämä siitä huolimatta, että syyttömyysolettaman perusteella jokaisen tulisi olla syytön kunnes toisin todistetaan. Tällaisesta toiminnasta on viime vuosilta ikäviä esimerkkejä myös Suomesta.