Tulli: Nuuskaa ja tupakkaa levitettiin laittomasti satojen tuhansien eurojen arvosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tulli on tutkinut nuuskan salakuljetukseen liittyvää rikoskokonaisuutta. Suomeen salakuljetettiin nuuskaa ja tupakkatuotteita, joita levitettiin eteenpäin ainakin Pirkanmaalla. Tulli epäilee nuuskan olevan peräisin Ruotsista ja savukkeiden pääosin Baltiasta.

Tulli kertoo tehneensä lokakuussa 2022 Pirkanmaalla useita koti- ja paikanetsintöjä. Niissä takavarikoitiin noin 100 kiloa nuuskaa, 300 kartonkia savukkeita ja kaksi luvatonta asetta. Pirkanmaalaisen pääepäillyn epäilläään välittäneen tuotteita eteenpäin ja ansainneen satojen tuhansien eurojen edestä taloudellista hyötyä.

Pääepäillyn toiminta johdatti tullin pääkaupunkiseudulle. Vantaalaishenkilön epäillään osallistuneen valmisteveronalaisten tuotteiden laittomaan maahantuontiin ja levittämiseen. Häneltä takavarikoitiin noin 130 kiloa nuuskaa, 100 savukekartonia, yli 2 000 sähkösavuketta, yksi luvaton ase ja suuria määriä käteistä rahaa sekä muuta arvo-omaisuutta.

– Arviomme mukaan sekä pirkanmaalainen että vantaalainen ovat hyötyneet taloudellisesti merkittävästi rikollisella toiminnallaan. Lopulliset summat tulevat tarkentumaan, kertoo tiedotteessa valvontajohtaja Hannu Sinkkonen.

Molemmat epäillyt ovat olleet vangittuna, mutta heidät on sittemmin vapautettu. Tulli epäilee erinäisistä tapaukseen liittyvistä rikoksista yhteensä noin 20 henkilöä. tapaus siirtyy alkusyksyn aikana syyteharkintaan.