Muistatko vesisängyt? Vakuutusyhtiön painajainen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vesisänky oli takavuosien patjatyyppi, jossa nukuttiin vedellä täytetyllä patjalla. Vaikka niiden määrä on vähentynyt reilusti nykyään, löytyy vesisänkyjä edelleen joistakin kodeista. Vakuutusyhtiöt eivät ole tästä innoissaan.

– Vuosikymmenten takainen luksuspeti, vesisänky aiheuttaa yhä pahoja vuotovahinkoja vuosittain, LähiTapiolasta kerrotaan.

LähiTapiolan tilastojen mukaan vesisängyistä on aiheutunut muutama vahinko vuosittain. Määrä tuntuu pieneltä, mutta vuotojen korvauskulut ovat nousseet enimmillään selvästi yli 10.000 euron. Rikkoutumisen syynä on usein jokin terävä esine esimerkiksi korvakoru, joka on rikkonut sängyn ja sen jälkeen patjan suoja-allaskin on pettänyt.

– Turhien vahinkojen näkökulmasta minulle ei tule ikävä tätä oman aikakautensa villitystä, korvaustoiminnasta ja liiketoiminnan tuesta vastaava johtaja Antti Määttänen LähiTapiola Pirkanmaalta sanoo.