Alaikäisten aiheuttamien häiriöiden määrä on kasvanut – helsinkiläiset helisemässä jengien kanssa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Huomattava määrä helsinkiläisistä yrityksistä kertoo, että on kohdannut katujengien ja muiden ryhmittymien aiheuttamia häiriöitä. Jopa kolmasosa seudun yrityksistä kertoo jengikäyttäytymisen häiritsevän liiketoimintaa.

Yli puolet Kauppakamarin jengiytymiskyselyyn vastanneista pääkaupunkiseudun yrityksistä on kokenut eriasteista häiriköintiä ja rikollisuutta katujengien ja vastaavien ryhmittymien taholta. Myös alaikäisten aiheuttamien häiriöiden määrä on kasvanut seudulla merkittävästi, selviää Helsingin seudun kauppakamarin katujengiytymiskyselystä.

– Pidän erityisen huolestuttavana sitä, että yritykset pohtivat vetäytymistä eräiltä alueilta pääkaupunkiseudulla. Jos alueiden lähipalvelut heikkenevät, se vahvistaa segregaatiokehitystä, arvioi johtaja Marko Silen Helsingin seudun kauppakamarista.