Applen Ruutuaika-toiminnossa vikaa – ruutuajan rajoittaminen lapsille ei onnistu

Digi · Tim Isokivi

Applen Ruutuaika-toiminnon avulla vanhemmat voivat pitää huolen, etteivät lapset vietä liikaa aikaa älylaitteen äärellä. Nyt ominaisuudessa on kuitenkin ilmennyt vika, jonka vuoksi ruutuajan rajoittaminen perheen pienimpien laitteissa ei välttämättä onnistu.

Monet vanhemmat ovat Wall Street Journal -lehden mukaan huomanneet, etteivät Ruutuaika-asetukset pysy päällä. Asetukset saattavat toisinaan nollaantua heti sen jälkeen, kun niihin on tehty muutoksia. Näin ollen lapsilla voi olla pääsy älypuhelimelle koska tahansa, eivätkä vanhemmat välttämättä edes ole tietoisia asiasta.

Apple on ilmoittanut tiedostavansa ongelman ja tutkivansa sitä. Vika ei kuitenkaan ole uusi, ja yhtiön oli tarkoitus korjata se iOS 16.6 -käyttöjärjestelmäpäivityksessä. Vian kerrotaan kuitenkin löytyvän vielä iOS 17 -päivityksen beta-versiostakin.