Kanansiipiyhtiö haastettiin oikeuteen: ”Luuttomat wingsit ovat nugetteja”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aimen Halim on suuttunut mies. Hän nosti kanteen legendaarista amerikkalaisyhtiö Buffalo Wild Wingsiä vastaan. Mies on tuohtunut, koska yhtiön luuttomat siivet ovat periaatteessa nugetteja, eikä luuttomia siipiä. Nyt hän on pyytänyt tuomaria olemaan hylkäämättä hänen ryhmäkannetaan, koska se vain lisäisi hänen mukaansa yhtiön röyhkeyttä ja epäkunnioitusta siipikarjan ystäviä kohtaan.

– Luuttomat siivet eivät ole siipiä. Ne ovat nugetteja, mies julistaa.

Aimen Halimin oikeusjuttu nousi otsikoihin jo maaliskuussa. Tämän jälkeen ravintolaketju pyysi Yhdysvaltain Illinoisin pohjoisosan piirituomioistuinta hylkäämään jutun. Halim antoi perjantaina vastauksensa moittimalla yhtiötä miehen pilkkaamisesta sekä vähättelemällä hänen huolenaihettaan.

– Tällaista ylimielisyyttä ei pidä palkita, varsinkaan kun yhtiön ainoa motiivi kanteen hylkäämiseksi on melko yksinkertainen: mahdollisimman suuret voitot, Halim kirjoitti tuomarille Insiderin mukaan.

– Sitä paitsi, tuotteet ovat koostumukseltaan enemmän nugetteja kuin kanansiipiä.

Halimin valitukset eivät kohdistu pelkästään kyseiseen ravintolaketjuun, sillä hän on haastanut yrityksiä aiemminkin oikeuteen vääränlaisesta markkinoinnista. Hän on syyttänyt suuvesiyhtiötä ”luonnollinen” -sanan käytöstä, granolamerkkiä siitä, että se on väittänyt sisältävän runsaasti kuitua vastoin totuutta ja Hefty-yhtiötä kierrätettävien pussien mainostamisesta. Pussit eivät ole olleet kierrätettäviä.