Harvinainen Muumi huutokaupattiin 3 600 eurolla – tämä figuuri voi olla arvokas

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muumiaiheiset tuotteet voivat osoittautua arvokkaiksi. Huutokauppa Helander asetti taannoin myyntiin keraamisia muumifiguureita, joista erityisesti yhden myyntihinta kohosi korkeisiin lukemiin.

Viikonloppuna järjestetyssä huutokaupassa myytiin keramiikkataiteilija Leo Tykkyläisen 1950-luvulla käsin valmistamia figuureista. Niistä mahdollisesti harvinaisin, mustatakkinen Poliisimestari Hemuli myytiin 3 600 eurolla. Lopullinen hinta kuluineen nousi 4 500 euroon.

– Edellinen ennätys Tykkyläisen muumifiguurin kohdalla saavutettiin Helanderilla vuonna 2018, kun hyväkuntoinen Poliisimestari Hemuli myytiin 2600 euron vasarahintaan. Emme olisi uskoneet, että sen myyntihinta voisi nyt nousta jopa tuhannella eurolla, kertoo tiedotteessa Helanderin toimitusjohtaja Mika Sirén.

Toinen harvinainen figuuri, punapaintainen Tuutikki, myytiin kuluineen noin 2 500 eurolla. Tykkyläisen muumihahmojen vasarahinnat kohosivat korkeammalle, kuin tiettävästi missään muussa huutokaupassa Suomessa.

Tykkyläisen keraamiset figuurit ovat haluttuja keräilijöiden keskuudessa, mutta niitä on jäljellä valmistusmääriin nähden vähän. Monista figuureista on myös esimerkiksi irronnut vuosien varrella osia. Harvinaisella ja hyvässä kunnossa säilyneellä muumihahmolla voikin tienata yllättävän suuria summia.