Saksalainen metallifestivaali kaaoksessa – ihmisiä kiellettiin tulemasta paikalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suurin metallimusiikkiin keskittyvä festivaali on vaikeuksissa. Saksassa järjestettävässä Wacken Open Airissa on päällä kaaos huonojen sääolosuhteiden vuoksi. Alue on muuttunut mutakentäksi rankkasateiden vuoksi, eikä sateelle näy loppua.

Järjestäjät tiedottivat tiistaina, ettei alueelle päästetä enää moottoriajoneuvoja. Keskiviikkona festivaali julkaisi uuden tiedotteen, jossa kaikkia matkalla olevia kehotettiin kääntyvän takaisin. Alueelle ei enää päästetä lisää festivaalivieraita koko tapahtuman aikana.

– Joudumme tekemään tämän päätöksen ensimmäistä kertaa festivaalin historian aikana. Tämä on surullista, mutta jatkuva huono säätilanne ei valitettavasti jätä meille vaihtoehtoja, Wacken Open Air tiedotti Instagramissa.

Julkaisu keräsi runsaasti vihaisia kommentteja tapahtumaan vielä matkalla olleilta faneilta. 2.-5. elokuuta järjestettävä tapahtuma oli ennakkoon loppuunmyyty. Festivaalilla on parhaimmillaan ollut yli 75 000 kävijää.

Wacken Open Airin järjestäjien mukaan tapahtuma on tarkoitus edelleen järjestää paikalla jo oleville, mikäli sääolosuhteet sallivat sen. Suomesta tapahtumassa esiintymässä ovat tänä vuonna muun muassa Ville Valo, Battle Beast ja Finntroll.