Sanna Marin vaatii lopettamaan hänestä uutisoimisen: ”Outo käsitys mediasta”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen entinen pääministeri Sanna Marin on loistanut viime vuonna otsikoissa myös politiikan ulkopuolella. Hänen tiedetään nauttivan ilosta, valosta ja hauskuudesta. Nainen on kuitenkin vaatinut, että hänen elämästään ei enää uutisoitaisi mediassa.

– Yksityiselämälläni ei ole minkäänlaista yhteiskunnallista merkitystä ja on kohtuutonta, että siitä yhä uutisoidaan. Minä en ole tuonut yksityisiä asioitani esille. Voisitteko jo lopettaa, Marin kirjoittaa Twitteriin.

Pyyntö on erikoinen, sillä kyseessä on kansainvälisesti tunnettu poliitikko, hän on hakenut itse ahkerasti medianäkyvyyttä ja on saanut jopa lempinimen ”somepääministeri”. Pyyntö liittynee vastikään eronneen Marinin uuteen suhteeseen. Median kontrolliminen rajoittaa sananvapautta etenkin, kun hänet on ikuistettu lehtikuviin julkisella paikalla. Nyt ei ole esimerkiksi pengottu hänen yksityisiä tekstiviestejä.

– Marinilla on outo käsitys mediasta. Hän on tuonut itse yksityiselämäänsä julkisuuteen somessa, naistenlehdissä, viihdeohjelmissa. Ajatteleeko hän, että muutkin julkkikset voivat käskemällä estää mediaa tekemästä heistä juttuja, kun ei enää huvitakaan vai onko hän erityisasemassa?, kysyy toimittaja Sanna Ukkola.