Viestisovellus tarjoaa hakkereille pääsyn tietoihisi – poista heti

Digi · Tim Isokivi

Android-laitteiden käyttäjiä on varoitettu vaarallisesta keskustelusovelluksesta. Päällisin puolin harmittoman oloinen SafeChat-sovellus on todellisuudessa hakkereiden luoma ansa. Sen avulla he pääsevät käsiksi yksityisiin tietoihin, kuten GPS-paikkatietoihin, puheluihin ja viestihistoriaan.

SafeChat tartuttaa laitteeseen vakoiluhaittaohjelmia käyttäjän tietämättä. Bleeping Computer -sivuston mukaan vakoiluohjelmat varastavat tietoja viestisovelluksista, kuten WhatsAppista, Telegramista, Signalista ja Facebook Messengeristä. Mikäli sovelluksen on siis ladannut, kannattaa se poistaa ja vaihtaa muiden pikaviestisovellusten salasanat uusiin.

Cyfirma-tietoturvayhtiön mukaan SafeChatin taustalla on hakkerirymä Bahamut, joka operoi pääosin Lähi-Idän ja Aasian alueilla. Bahamut levitti viime vuonna vakoiluohjelmia Android-laitteisiin myös väärenettyjen VPN-sovellusten avulla.