Energiansäästö näkyy – ilmalämpöpumppujen myynti kaksinkertaistunut

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Pyrkimys energiatehokkuuteen ja sähkökuluissa säästämiseen on näkynyt parin viime vuoden aikana kaupoissa. Esimerkiksi ilmalämpöpumppujen, takkojen ja klapien kysyntä on lisääntynyt ja syksyllä ilmojen viiletessä huomattavasti sama trendi jatkunee siitä huolimatta, että tänä syksynä sähkön hinta on huomattavasti edullisempaa kuin vuotta aiemmin.

Sähkölämmityksen tehokkuutta lisäävien ilmalämpöpumppujen myynti on parissa vuodessa kaksinkertaistunut Prismoissa ja Prisma Raudassa. Samoin on tapahtunut maalämpöpumppujen ja ilmavesilämpöpumppujen tapauksissa. Myös takkojen, pienten kaminoiden ja puuliesien kysyntä on noussut.

– Myynniltään suorastaan räjähtänyt tuoteryhmä on lämmitysbriketit: niitä on myyty nyt syyskuussa kuusinkertaisesti aiempaan verrattuna. Halot ovat kasvattaneet myyntiä lähes kaksinkertaisesti viime vuoteen verrattuna, S-ryhmän myyntipäällikkö Mark Väänänen kertoi taannoin.

Energiatehokkuunteen pyrkiminen on näkynyt myös aurinkopaneeleihin ja talojen tiivistämiseen investoimalla. Ikkunatiivisteiden myynti onkin ollut syyskuussa kaksinkertaista viime vuoteen verrattuna.