Playstation mahdollistaa ärsyttävästä ominaisuudesta luopumisen

Digi Pelit · Tim Isokivi

Ongelma on pieni, mutta monille Playstation -pelaajille ärsyttävän tuttu. Konsolin käynnistäessä kuuluu voimakas piippaava ääni, joka saattaa jopa herättää toisessa huoneessa nukkuvat. Syystä tai toisesta Playstation 3 -konsolista lähtien tutuksi tullutta käynnistysääntä ei ole voinut kytkettyä pois päältä.

Nyt Sony on vihdoin tuomassa Playstation 5 -konsoliin monien pelaajien toivoman ominaisuuden. Konsolin käyttöjärjestelmän tulevan päivityksen beta-versiossa käynnistysäänen voi nimittäin mykistää. Halutessaan sen äänenvoimakkuutta voi myös vain laskea.

Uudistuksesta uutisoineen The Gamer -sivuston mukaan käyttöjärjestelmän beta-versiossa on myös tuki Dolby Atmos -äänentoistolle. Lisäksi esimerkiksi kahta ohjainta voi käyttää halutessaan yhtenä ohjaimena. Kaikki beta-version uudistuksista eivät tosin välttämättä päädy uuden käyttöjärjestelmän lopulliseen versioon.