Poliisilta vakava varoitus: Festivaaleilla ja tapahtumissa taskuvarkaita – suojaudu näin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Festivaalikesä on kaikkea muuta kuin ohi. Elokuussa vietetään muun muassa suosittuja Weekend Festival, SaariHelvetti, Flow Festival ja Blockfest -tapahtumia. Nyt poliisi on muistuttanut festarikävijöitä tapahtumiin liittyvistä lieveilmiöistä.

Helsingin poliisilaitos kertoo taskuvarkauksia tapahtuvan eniten isoissa yleisötapahtumissa, ravintoloissa, baareissa ja julkisissa kulkuneuvoissa. Tyypillisimmin varkaiden mukaan päätyy puhelimia, lompakoita ja käsilaukkuja. Taskuvarkaat toimivat ammattimaisesti, eikä esimerkiksi housujen taskussa oleva puhelin ole välttämättä turvassa.

-Kehotamme festivaalikansaa olemaan erityisen valppaana taskuvarkaiden varalta. Varkauden kohteeksi joutumista ei välttämättä huomaa niin helposti kovan musiikin tai ihmismäärän keskellä, kertoo tiedotteessa rikoskomisario Reijo Enqvist Helsingin poliisilaitokselta.

Vilkkaat tapahtumaviikonloput näkyvät poliisin tilastoissa. Enqvistin mukaan tavallisen kesäviikonlopun saldona voi olla Helsingissä 45 taskuvarkausaiheista rikosilmoitusta. Usean tapahtuman viikonloppuna määrä voi olla jopa kolminkertainen.

Poliisin vinkit taskuvarkailta suojautumiseen:



•    Ole tietoinen omaisuudestasi, ja pidä siitä hyvää huolta.



•    Säilytä tavaroitasi paikassa, josta niitä on hankala viedä.



•    Älä jätä omaisuuttasi maahan, pöydälle tai esimerkiksi penkin kulmaan roikkumaan.



•    Älä jätä tavaroitasi vartioimatta.



•    Älä säilytä omaisuutta taskuissa, joita ei voi sulkea.



•    Mikäli joudut varkauden kohteeksi, tee rikosilmoitus mahdollisimman