Helsingin poliisi pysäytti robottiauton – näin siinä sitten kävi

Autot Digi · Tim Isokivi

Itseohjaavat autot yleistyvät jatkuvasti liikenteessä maailmalla. Tämä voi johtaa odottamattomiin tilanteisiin, sillä kaikki liikennesäännöt eivät välttämättä ole vielä täysin selviä tekoälykuljettajille.

Torstaina 3. elokuuta poliisi kohtasi Helsingin Koksikadulla itseohjaavan auton. Tilanne oli haastava poliisille, sillä auto ei reagoinut pysäytyskehotukseen. Ylikomisario Dennis Pasterstein jakoi polisiauton kojelautakameran kuvaaman videon tilanteesta X-palvelussa.

– Mitä tapahtuu kun poliisi pysäyttää robottiauton? Raportti kentältä: Auto ajeli itsekseen, mutta ei osannut pysähtyä poliisiauton pysäytysvaloista, Pasterstein kirjoitti.

Pastersteinin mukaan auton kulkua sen sisällä ollut henkilö otti lopulta ohjat käsiin ja ohjasi robottiauton sivuun viereiselle hiekkakentälle. Poliisi totesi rutiinipysäytyksen jälkeen kaiken olevan kunnossa, ja robottiauto pääsi jatkamaan matkaansa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.