Rakastetun Pee-wee Hermanin näyttelijä Paul Reubens on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lasten ja aikuistenkin rakastaman Pee-Wee Herman -hahmon näyttelijä Paul Reubens on kuollut. Hän menehtyi sunnuntaina 70-vuotiaana. Reubemsilla oli vuosia aikaisemmin diagnosoitu syöpä, jonka hän kuitenkin salasi julkisuudelta.

– Toivon teidän antavan anteeksi, etten ole puhunut julkisesti siitä, mitä olen kohdannut viimeisten kuuden vuoden ajan. Olen aina tuntenut valtavasti rakkautta ja arvostusta ystäviäni, fanejani ja tukijoitani kohtaan. Olen rakastanut teitä kaikkia runsaasti ja nauttinut taiteen tekemisestä teille, Reubens kirjoitti postuumisti Instagramissa julkaistussa viestissään.

1970-luvulla uransa komedialavoilla aloittanut Reubens nousi kuuluisuuteen Pee-Wee Herman -hahmonsa ansiosta. Hän näytteli hahmoa muun muassa HBO:n televisiossa esittämässä lavaesityksessä ja Tim Burtonin ohjaamassa elokuvassa Pee-Wee Herman’s Big Adventure. Myöhemmin Pee-Wee sai myös lapsille suunnatun tv-sarjan.

Reubens näytteli myös muun muassa elokuissa Batman – paluu, Blow ja Painajainen ennen joulua sekä lukuisissa tv-sarjoissa. Hän palasti Pee-Wee Hermanin rooliin vuonna 2016 Pee-Wee’s Big Holiday -elokuvassa.