Poliisi varoittaa sähköpotkulautavarkaista – muista nämä neuvot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulaudat ovat yleistyneet katukuvassa, minkä seurauksena myös niihin liittyvä ikävä lieveilmiö on nousussa. Oulun poliisilaitos kertoo saaneensa viime aikoina tutkintaan useita sähköpotkulautojen varkauksia.

Poliisin mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on kuluneen kesän aikana varastettu useita lukittuja sähköpotkulautoja. Eniten varkauksia on tapahtunut Oulun keskustan alueella. Sähköpotkulautojen myyntihinta vaihtelee sadoista tuhansiin euroihin, mikä tekee niistä erityisen kiinnostavia varkaiden silmissä.

Varkauksia tutkiva poliisi yrittää päästä tekijöiden jäljille muun muassa kameratallenteiden avulla. Poliisin mukaan sähköpotkulautavarkauksilta suojautumisessa pätevät pitkälti samat saännöt kuin polkupyörävarkauksissa. Esimerkiksi lukon laatuun on syytä kiinnittää huomiota.

– Säilytä kulkuvälinettä sisätiloissa, jos se on mahdollista. Sähköpotkulauta kannattaa lukita jämerällä, laadukkaalla lukolla kiinteään esineeseen. Paras keino ehkäistä varkaus on ottaa sähköpotkulauta aina mukaan, Oulun poliilaitos neuvoo.